X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Lista medicamentelor compensate a fost extinsă

4 apr. 2023,, 17:15   Societate
3054 0

Din 1 aprilie 2023, pacienții asigurați, diagnosticați cu fibrilație atrială nonvalvulară, vor avea acces la medicamentul cu denumirea comună internatională rivaroxabanum, indicat în prevenirea accidentului vascular cerebral și a emboliei sistemice.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, de acest medicament vor beneficia și pacienții cu tromboembolie venoasă profundă și embolie pulmonară, dar și cei care necesită tratament antitrombotic în urma intervențiilor chirurgicale la șold și genunchi, comunică moldpres.

Astfel, denumirile comerciale disponibile pe piață vor fi compensate integral pentru copiii cu vîrsta de pînă la 18 ani. Pentru adulți va fi asigurată compensarea integrală a cel puțin unei denumiri comerciale, iar pentru restul denumirilor se va achita diferența dintre suma fixă compensată și prețul medicamentului selectat.

Anual, de rivaroxabanum urmează să beneficieze circa 10 mii de persoane, costul mediu anual rambursat per pacient constituind în jur de 10 mii de lei (circa 500 de euro).

Conform estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru compensarea în anul curent a preparatului sînt necesare 28,8 milioane de lei, bani prevăzuți în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală.


6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?