Cutremure stiri: 502

Rezervația Naturală ”Prutul de Jos”, atracția ecoturisică nr.1 din Republica Moldova

1 oct. 13:45   Societate
3 ore in urma 729 0

Rezervația Naturală ”Prutul de Jos” a cîștigat locul I la categoria „Atracții ecoturistice”, în cadrul Zilei Mondiale a Turismului, ediția 2024.

Ministerul Culturii și Instituția Publică Oficiul Național al Turismului din Republica Moldova au organizat Gala Excelenței în Turism 2024. Evenimentul a avut loc la Palatul Republicii pe data de 27 septembrie, curent.

Cele mai frumoase locuri din țara noastră au fost nominalizate la diverse categorii, fiind apreciate importanța și valoarea lor, dar și eforturile de promovare în context național și internațional.

Agenția Moldsilva apreciază acest succes, deoarece nominalizarea ”Atracția ecoturisică nr.1” pune în valoare nu doar unicitatea și frumusețea acestor locuri, dar și munca lor enormă la dezvoltarea Rezervației științifice „Prutul de Jos”.

Victoria Druță, directoarea Rezervației științifice „Prutul de Jos” : ”Este un rezultat și o apreciere a eforturilor noastre zilnice și ne bucurăm de valorificarea acestui patrimoniu. Vă invităm să vizitați Rezervația științifică „Prutul de Jos” pentru a vă convinge de frumusețea peisajelor din sudul țării”.


Rezervația științifică „Prutul de Jos” este amplasată în lunca rîului Prut, partea de vest a satului Slobozia Mare, raionul Cahul, pe o suprafață de 1691 ha. 2/3 din suprafața rezervației este acoperită de apele lacului Beleu și tot acolo găsim mai multe bălți ce creează un ecosistem unic. Vegetația include peste 193 de specii de plante vasculare. Complexul faunistic este specific ecosistemelor acvatice și este reprezentat de circa 190 specii de păsări, 34 specii mamifere, 7 specii de reptile, 11 specii de amfibieni, 27 specii de pești. În Cartea Roșie a Republicii Moldova sînt incluse 21 specii de păsări, cum ar fi lebăda, gîsca sură, stîrcul sur și cel roșietic, pelicanul, stîrcul mare alb și altele, precum și 5 specii de mamifere, 2 specii de reptile și 1 de amfibieni, care populează această zonă.

Mai multe informații despre natura și turismul în Republica Moldova poți afla pe moldovenii.md

Următoarele articole s-ar putea să îți fie de folos:

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав