Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Anglia, calificare dificilă în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal

30 iun. 21:40   Sport
1835 0

Meci dramatic în optimile de finală la EURO 2024.

Reprezentativa Angliei s-a calificat în sferturi după ce a învins cu 2:1 echipa Slovaciei, iar cîștigătoarea a fost decisă în cele două reprize de timp suplimentar.

Slovacia a început în atac meciul de la Gelsenkirchen. În minutul 5, Dávid Hancko a încercat să-i paseze în fața porții lui Ivan Schranz, însă mingea nu a ajuns la atacantul de 30 de ani. Discipolii lui Francesco Calzona au fost aproape de gol în minutul 12. Lukáš Haraslín a fost blocat excelent de fundașul central Marc Guehi.

Englezii au amenințat poarta adversă în minutul 23. Harry Kane a reluat cu capul, însă balonul a fost deviat în corner. Tot la aceiași fază Kobbie Mainoo a șutat din voleu, dar mingea s-a dus departe de poartă. Slovacia a deschis scorul în minutul 25. Ivan Schranz a marcat din cîțiva metri după o pasă senzațională a lui David Strelec. Schranz a înscris cu această ocazie al treilea său gol la EURO 2024 și i-a egalat în clasamentul marcatorilor pe germanul Jamal Musiala și georgianul Georges Mikautadze.

După încasarea golului, fotbaliștii englezi au atacat mai mult, însă slovacii au jucat disciplinat în defensivă. Anglia a început în forță repriza secundă și Phil Foden a introdus balonul în poartă în minutul 50. Golul a fost însă anulat pe motiv de ofsaid. Slovacia putea da lovitura în minutul 55. David Strelec a încercat să-l surprindă pe portarul Jordan Pickford cu un șut de la distanță, însă balonul a trecut pe lîngă poartă.


Anglia putea restabili egalitatea în minutul 78. Harry Kane a avut o șansă de gol, dar lovitura sa de cap a trecut pe lîngă poarta lui Martin Dúbravka. Englezii au apăsat și mai tare pedala pe accelerație, iar Declan Rice a trimis balonul în bară. Discipolii lui Gareth Southgate au atacat haotic, slovacii s-au apărat pe două linii, însă nu au rezistat. Anglia a marcat în minutul 90+5 prin Jude Bellingham. Acesta a înscris cu o execuție spectaculoasă din foarfecă.

Pe val, Anglia a marcat chiar în primul minut al primei reprize de timp suplimentar. Harry Kane a înscris cu o lovitură de cap. Slovacia nu a renunțat, iar Peter Pekarík putea restabili egalitatea în finalul primei reprize de prelungiri. Slovacii au atacat în a doua repriză, însă englezii au fost exacți în apărare, iar pe contraatac Ivan Toney a ratat golul de 3:1.

În sferturile de finală Anglia va juca cu Elveția, care la rîndul ei a trecut de campioana en-titre Italia cu scorul de 2:0. Partida se va disputa pe 6 iulie de la ora 19. Partida se va disputa pe stadionul Merkur Spiel-Arena din orașul Düsseldorf.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?