X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Bayern Munchen a transferat un puşti canadian de 17 ani

26 iul. 2018,, 23:30   Sport
2706 0

Clubul german de fotbal Bayern Munchen l-a achiziţionat pe tînărul atacant canadian de origine ghaneză Alphonso Davies, în vîrstă de 17 ani, care a părăsit clubul Vancouver Whitecaps în schimbul sumei de 11 milioane de euro, un record pentru un jucător din campionatul nord-american de fotbal (MLS), au confirmat miercuri cele două cluburi, citate de AFP.

Tînăra speranţă canadiană, care se va alătura campioanei Germaniei abia în ianuarie 2019, este legat de Bayern pînă în iunie 2023. Transferul său ar putea atinge 19 milioane de euro dacă anumite condiţii vor fi îndeplinite, conform clubului canadian, în timp ce media americană face referire la 11 milioane de euro.

"Este un vis devenit realitate, munca mea continuă ca întotdeauna", a afirmat canadianul.

"Este un transfer decisiv pentru clubul nostru, ţara noastră şi campionatul nostru", a precizat, la rîndul său, coproprietarul lui Whitecaps, Jeff Mallett.

Născut în 2000 într-o tabără de refugiaţi din Ghana, după ce părinţii săi fugit de războiul din Liberia, Davies a ajuns în Canada la vîrsta de cinci ani. La doar 14 ani, el intra deja în efectivul clubului din Vancouver, cu care a debutat în MLS în 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?