X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Discursul lui Ion Chicu la deschiderea Campionatului Național de lupte libere

28 noi. 2019,, 10:44   Sport
3143 0

„Sînteți dovada că practicarea cu dedicație a sportului aduce mîndrie de neam și țară”

”Stimate doamne, stimați domni,

Sînt bucuros să vă salut și să fiu parte a acestui eveniment frumos.

Activitățile sportive, realizate cu suflet și intenții bune înseamnă mult mai mult decît doar sănătatea fizică. Dumneavoastră sînteți dovada că practicarea cu dedicație a sportului poate aduce mîndrie de neam și țară, dar și promovează Moldova în lume.

Este o mîndrie pentru noi să auzim imnul Republicii Moldova pe arenele sportive din diferite țări și să vedem cum se ridică drapelul nostru pe cele mai înalte podiumuri ale lumii. În aceste timpuri, avem nevoie de mai multe oportunități de a fi mîndri – acele ocazii rare cînd cu toții trăim emoții frumoase.


Prin campionii crescuți de Federația de Lupte dumneavoastră ați promovat și promovați cultura sportivă între tineri. Or tînăra generație are nevoie de exemple bune.

Mereu am crezut că un om puternic fizic nu este un atacator, ci este un protector. Și să știți că mă bucur, în mod special, pentru succesele doamnelor care practică luptele – spiritul de protector al mamelor este mai puternic decît cel al taților. Nici într-un caz nu vreau să diminuez rolul bărbaților în calitate de tați, dar protecția unei mame este mai caldă decît a unui tată.

La baza tuturor succeselor, pe lîngă munca sportivilor, stau bineînțeles - talentul, grija, insistența și dedicația antrenorilor. Toți împreună formați o echipă puternică. Noi toți, împreună, constituim poporul Republicii Moldova.

Vă mulțumesc pentru succesele voastre și vă urez mult mai multe în viitor!”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?