Cutremure stiri: 508

Un francez a stabilit un nou record mondial la stilul norvegian de sărituri mortale în apă

10 oct. 03:00   Sport
6 ore in urma 954 0

Francezul Kom Girardot a stabilit un nou record mondial la Dods Diving - stil original norvegian de sărituri mortale în apă.

El a sărit de pe o stîncă de la o înălțime de 44,3 metri.

Com Girardot, un francez în vîrstă de 22 de ani, a sărit de pe cascada La Simbarra din apropierea orașului Aldeacemada din centrul Spaniei, în condiții de vînt extrem de puternic, în încercarea de a doborî recordul mondial pentru Dods Diving, relatează Daily Mail.

„Să intru în clubul celor 40 [de metri] a fost scopul meu de cînd am stabilit ultimul meu record mondial la 36 de metri și, după opt luni de planificare, cu toate suișurile și coborîșurile sale, acest lucru în cele din urmă s-a întîmplat”, a scris francezul originar din Bordeaux pe o rețea de socializare.

Zborul de la această înălțime a durat doar trei secunde.


Girardot, care face scufundări de cinci ani, a declarat că lunile premergătoare săriturii sale au fost „foarte intense”, explicînd că la antrenamente a trebuit să sară în fiecare zi pentru a-și obișnui corpul cu impactul apei.

Cea mai dificilă parte a întregii scufundări a fost numărătoarea inversă înainte de salt, explicînd cum a trebuit să facă față provocărilor psihologice, dar și celor fizice.

”A fost și o rafală foarte puternică de vînt în acel moment', a spus el, explicînd cum acest lucru i-a afectat concentrarea.

Precedentul record mondial la sărituri a fost stabilit în august de elvețianul Lucien Charlon, care a sărit de la o înălțime de 41,7 metri.

Dods Diving diferă de scufundările obișnuite de la înălțime prin faptul că, în loc să sară în apă cu picioarele înainte, săritorii își întind larg brațele și picioarele în timpul săriturii, zburînd orizontal spre apă, fără a face vreo întoarcere sau rotire. Înainte de a intra în apă, scafandrul se încovoaie în poziția fătului pentru a atenua impactul.

Într-un sport extrem, judecătorii iau în considerare patru criterii principale: viteza de lansare, zborul controlat cu trucuri, aterizarea, unde o intrare mai orizontală cîștigă mai multe puncte și impresie generală, unde se acordă atenție cît de lină a fost fiecare săritură.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав