Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Moldova își păstrează calificarea olimpică: Alisa Glinka merge la Paris

24 iun. 18:38   Sport
1522 0

Moldova își păstrează calificarea la Olimpiadă: Alisa Glinka merge la Paris, unde pentru prima dată în istoria dresajului moldovenesc atleta noastră va participa la Jocurile Olimpice.

Acest lucru a fost anunțat de Federația Sportivă Națională Ecvestră din Moldova, informînd oficial că perioada de suspendare temporară din competiții a atletei moldovence Alisa Glinka a luat sfîrșit.

Alisei i se permite să ia startul și pentru prima dată în istoria dresajului moldovenesc atleta noastră va participa la Jocurile Olimpice.

Federația Sportivă Națională Ecvestră din Moldova amintește că Alisa Glinka a fost suspendată temporar din competiții din cauza unei probe pozitive de dopaj prelevate de la ea în timpul finalei Cupei Mondiale de la Riyadh (Arabia Saudită) în luna aprilie a acestui an.

După examinarea circumstanțelor cazului, s-a decis ridicarea tuturor restricțiilor impuse atletei. Acest lucru înseamnă că Moldova își păstrează calificarea la Jocurile Olimpice în proba individuală. Alisa Glinka va reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie - 11 august.


Alisa Glinka a îndeplinit standardele de calificare cu trei dintre cei mai mari cai de concurs ai săi, Aachen, Abercrombie și Hummer. Ea va trebui să aleagă cu care dintre partenerii săi patrupezi va participa la Jocurile Olimpice.

"Federația Ecvestră Națională din Moldova o felicită sincer pe Alisa Glinka și îi dorește mult noroc, încredere și credință în victorie!" a menționat conducătorul Federației, Alexandru Tuceac.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?