Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Spania, a doua echipă calificată în optimile de finală EURO 2024

21 iun. 00:00   Sport
2245 0

Reeditarea finalei EURO 2012, Spania - Italia, nu a dezamăgit în cel mai tare meci de aseară din grupa B.

Faze pe muchie de cuțit, execuții fabuloase, însă învingătoarea a fost decisă de un autogol, iar Furia Roja a devenit a doua echipă calificată în optimile de finală ale EURO 2024.

Spania și-a impus jocul de posesie și a arestat mingea în confruntarea cu Italia de la Gelsenkirchen. La "Furia Roja" a avut ocazii importante chiar în minutul 2. Pedri a expediat cu capul însă Gianluigi Donnarumma a fost providențial și a menținut tabela intactă. Opt minute mai tîrziu, Alvaro Morata a centrat perfect pentru incursiunea lui Nico Williams, dar acesta a trimis pe lîngă poartă dintr-o poziție ideală. "Squadra Azzura" a stat la cutie în prima repriză și a încercat să dea lovitura pe contra-atac, însă Scamacca și Barella nu au fost suficient de incisivi, iar la pauză scorul indica 0-0. În partea a doua, Spania a continuat în același ritm, iar în minutul 52, Marc Cucurella a expediat un șut pe lîngă poartă. Cum golul plutea în aer la poarta italiană, în minutul 55, defensiva aliniată de Luciano Spaletti a cedat. Riccardo Calafiori a deviat nefericit în proprie poartă și a devenit autorul celui de-al cincilea autogol la turneul final din Germania.

Cinci minute mai tîrziu, Lamine Yamal a expediat un șut puternic de la distanță, însă execuția acestuia a trecut pe lîngă poarta lui Donnarumma. În minutul 70, Nico Williams a fost aproape de un gol senzațional. Fotbalistul de la Athletic Bilbao a avut o incursiune superbă și a expediat o torpilă la colțul lung, însă mingea a întîlnit transversala și Italia a scăpat din nou de un gol încasat.

Spania a ratat o nouă ocazie uriașă de a se desprinde pe tabela de marcaj în minutul 90+2, însă Ayoze Perez în postură de 1 la 1 cu Donnarumma nu l-a putut învinge pe portarul italian. Pînă la urmă, Spania s-a impus cu 1-0, a totalizat 6 puncte și a obținut calificarea în optimile de finală. Italia rămîne pe locul secund în grupa B, cu 3 puncte, iar Albania și Croația au cîte un punct. În ultima etapă, Albania va întîlni Spania, iar Italia se va confrunta cu reprezentativa Croației.

1
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?