Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Sportivii care reprezintă R. Moldova la competiții vor fi testați gratuit la Covid-19

9 dec. 2020,, 14:54   Sport
3750 0

Testarea la infecția COVID-19 pentru sportivii de performanță care reprezintă R. Moldova la competiții naționale și internaționale, va fi asigurată din contul Ministerului Educației.

Suma prevăzută este de circa 1,7 milioane de lei pentru circa 2.000 de sportivi. Decizia a fost luată la ședința Guvernului din 9 decembrie, transmite agora.md.

„La moment, în condiții de pandemie, membrii lotului național sînt nevoiți să achite din propriile mijloacele financiare costul testului COVID-19, în scopul reprezentării Republicii Moldova pe arena sportivă internațională”, a subliniat ministra Educației.

Potrivit deciziei, urmează ca testele să fie efectuate exclusiv la campionatele naționale de seniori, la probele sportive olimpice, în vederea formării lotului național pentru anul următor.

La competițiile sportive internaționale, testele se vor efectua numai delegațiilor care sînt implicate în obținerea cotelor pentru participarea la Jocurile Olimpice.


Mai exact, în anul 2021 testului COVID-19 vor fi supuși circa 2000 de sportivi. Se estimează că costurile vor fi de circa 1,7 milioane de lei în condițiile în care un test se estimează la 850 de lei. Finanțarea se va efectua din bugetul Ministerului Educației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?