Alimentele digerate pleacă de la nivelul intestinului direct către ficat, unde sînt metabolizate, apoi trimise către alte organe, în funcție de nevoile organismului.
Ceaiul de anghinare, sunătoare și lămîie drenează ficatul, curăță sîngele și scade colesterolul.
Ingrediente:
- 2 lingurițe de anghinare (se găsește la Plafar)
- 2 lingurițe de sunătoare
- 1 linguriță de coajă de lămîie rasă (bio, netratată)
- 1 litru de apă
Mod de preparare:
Se pun, de seară, într-un vas de porțelan anghinarea, sunătoarea și coaja de lămîie rasă – toate mărunțite cît mai fin (în piuă sau cu rîșnița). Se adaugă peste ele apa (1 litru) și se lasă totul la macerat pînă dimineața, cînd se strecoară.
Licoarea frumos parfumată și foarte amară care va rezulta se bea pe stomacul gol – cîte 1 cană înainte de fiecare masă.
Adăuga comentariu