Apropo, adesea ele pot fi preparate din legume: roșii, castraveți, varză. Însă aceste sucuri pot ajuta organismul, dar pot aduce și prejudicii.
Suc de pătlăgele
Sucul întărește vasele capilare, reduce riscul de ateroscleroză, este bogat în vitamina C și potasiu și reduce pofta de mîncare. Dar cel mai important, acest suc este bogat în licopen. Această substanță este utilizată în tratamentul cancerului. Este bun pentru femeile gravide și cei care răcesc des, suferă de edeme și probleme cu vasele de sînge.
Sucul de pătlăgele este contraindicat în litiaza biliară, persoanele cu un astfel de diagnostic îl pot consuma numai după consultarea medicului.
Suc de pepeni
Acest suc regleaza tensiunea arterială și întărește vasele de sînge ale inimii. El este, de asemenea, un bun sedativ și îmbunătățește memoria. Sucul de pepeni este de neînlocuit pentru cei cu unghii fragile: sucul de pepeni conține mult potasiu și calciu. Puteți să-l utilizați pentru îngrijirea pielii, curăță porii și ajută pielea să respire.
Sucul de pepeni poate fi amestecat cu sucul morcovi și sfeclă, mere și grapefruit, sucul de coacăză neagră.
Dar trebuie să ținem minte că sucul de pepeni se consumă nu mai mult de 100 de grame pe zi. Contraindicații: calculi biliari, pietre la rinichi.
Sucul de curechi
Acest suc este bogat în vitamina C și U, conține acid folic, iod și fitoncide.
Este folositor în caz de angină și bronșite, pentru prevenirea ulcerului peptic si duodenal, tratamentul tuberculozei, ajută la reducerea greutății, scăpa de insomnie, reduce nivelul de colesterol din sînge.
Dar el este util doar proaspăt. Puteți adăuga cîteva picături de suc de lămîie sau un pic de miere, dar fără sare.
Contraindicații: Sucul nu trebuie consumat în caz de acutizare a afecțiunilor gastro-intestinale.
Adăuga comentariu