Cutremure stiri: 507

Ce beneficii pentru sănătate au seminţele de dovleac

10 mai. 2020,, 04:00   Externe
7176 0

Dovleacul este unul dintre acele alimente care pot fi consumate sub diferite forme, iar seminţele de dovleac puse la uscat întotdeauna erau una dintre marile plăceri ale copilăriei care îşi meritau aşteptarea.

Seminţele de dovleac conţin grăsimi sănătoase, proteine şi o cantitate mică de calorii. De asemenea, sînt bogate în nutrienţi şi pot fi integrate cu uşurinţă ca gustări sau în preparatele pentru mesele principale, transmite csid.ro.

Seminţele de dovleac, bogate în magneziu şi alte minerale

Seminţele de dovleac sînt o sursă ideală de magneziu, mangan, fier, zinc şi cupru. Magneziul ajută la îmbunătăţirea somnului şi dispoziţiei, în timp ce manganul joacă un rol important în producţia de colagen şi asigură sănătatea pielii şi a oaselor. Fierul şi cuprul sînt implicate în producţia de energie şi, totodată, fierul ajută la transportarea oxigenului către celulele din corp. Zincul, pe de altă parte, susţine imunitatea, sănătatea pielii şi a vederii.

Sînt bogate în antioxidanţi


Pe lîngă minerale, seminţele de dovleac conţin şi antioxidanţi, inclusiv carotenoide şi vitamina E. În plus, pe lîngă reducerea inflamaţiilor, antioxidanţii ajută la prevenirea îmbătrînirii premature şi apariţiei bolilor cronice.

Conţin grăsimi benefice

Seminţele de dovleac sînt una dintre sursele principale de acizi graşi omega-3, numiţi acizi alfa-linolenici sau ALA. Printre beneficiile acestora se numără protecţia împotriva bolilor cardiovasculare şi lupta împotriva inflamaţiilor.

Controlează glicemia

Pentru că sînt scăzute în carbohidraţi şi bogate în proteine, cercetările sugerează că seminţele de dovleac ajută la protejarea împotriva diabetului de tip 2 şi reducerea complicaţiilor precum îmbunătăţirea insulinei şi protejarea organelor împotriva consecinţelor diabetului.

Susţin sistemul imunitar

Pe lîngă zinc şi fier, ambele vitale pentru funcţionarea imunităţii, seminţele de dovleac posedă şi proprietăţi antifungice şi antivirale. De asemenea, nu sînt deloc un declanşator comun al alergiilor şi intoleranţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав