Pentru ca Pomul de Crăciun să vă bucure mai mult timp, trebuie să-l alegeţi cu atenţie, când îl procuraţi, dar şi să ştiţi, cum să-i prelungiţi viaţa.
Specialiştii susţin, că brazii, tăiaţi la temperaturi cu plus, se păstrează mai puţin. Aceştia au o formă mai plată. În schimb, pomii de Crăciun, tăiaţi la temperaturi cu minus, sînt pufoşi şi cu crengile drepte. Cînd ajungeţi cu bradul acasă, nu vă grăbiţi să-l împodobiţi. Schimbarea bruscă a temperaturii poate duce ca căderea acelor.
Despre aclimatizare unii au auzit, dar pentru mulţi aici se epuizează bagajul de cunoştinţe privind păstrarea corectă a bradului.
Corect ar fi să pregătim pentru brad o marinadă specială. Cea mai simplă variantă - apă fierbinte şi aspirină. Uncropul va deschide porii copacului, iar aspirina va nimici bacteriile dăunătoare.
Încăperea, în care se află Pomul de Crăciun, trebuie aerisită şi umidificată regulat - pentru brad este importantă umezeala nu numai la rădăcină, dar şi în aer. Putem să mai adăugăm în apă zahăr, sare sau săricică de lămîie.
Adăuga comentariu