Înainte de a pune florile în vas, împrospătează tăietura tijei, îndepărtînd 2 cm din ea. Taie cît mai oblic, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei.
Dacă florile au început să dea semne de ofilire, aplică- le un tratament de înviorare înainte de a le pune în vas. Umple cada cu apă rece şi scufundă-le în ea.Poţi menţine prospeţimea buchetului pulverizînd apă pe flori.
Pentru a împiedica putrezirea tijelor, schimbă zilnic apa din vas. De asemenea, spală porţiunea de tijă care s-a aflat sub apă şi reîmprospătează tăietura, scrie libertatea.ro.
Dacă florile sînt în stadiu de boboc, le poţi stimula deschiderea punînd o linguriţă de zahăr în apa din vas.
Un praf de sare de bucătărie (80 g de sare/1 l de apă) sau cîteva picături de oţet vor păstra apa proaspătă mai mult timp.
Adăuga comentariu