Gustul picant și aroma îi este oferită cepii de un alicină. Datorită lui, această legumă este un antibiotic natural şi un luptător indispensabil împotriva viruşilor şi bacteriilor. Diverse surse susţin că, cu ajutorul cepii pot fi tratate afecțiunile gastrice, cardiace şi se previne cancerul. Ca şi alte legume, ceapa aproape nu conține grăsime, dar vitamine şi minerale din belşug, făcîndu-l un aliment valoros mai ales în vreme de primăvară. Este interesant că nu numai în formă prăjită, fiartă ceapa păstrează aproape toate proprietăţile utile.
100 g de ceapă conține:
Energie - 38 kcal
Grăsimi - 0,2 g
Proteine - 1,2 g
Glucide - 5,6 g
Vitamine
C - 10 mg
A - 9,6 mg
B1 - 0,1 mg
Minerale
Potasiu - 230 mg
Fosfor - 36 mg
Calciu - 27 mg
Magneziu - 8mg
Sodiu - 4,8 mg
Adăuga comentariu