Transformarea galbenuşului oului fiert în culoare verzuie este rezultatul reacţiei dintre sulful existent în albuş şi fierul din gălbenuş, reacţie care apare atunci cînd oul este gătit prea mult.
1. Puneţi ouăle într-un vas suficient de încăpător încît acestea să stea într-un singur strat, deci să nu aveţi ouăle unul peste altul. Adăugaţi suficientă apă încît să le acoperiţi.
2. Puneţi apă la fiert şi de îndată ce apar bule pe marginea apei şi ouăle se mişcă uşor, opriţi focul, acoperiţi cratiţă şi cronometraţi.
3. Dacă vreţi ouă fierte moi, le lăsaţi în oală acoperită 3 minute; dacă vreţi ouă fierte tari, le lăsaţi 12-15 minute.
4. Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece, puţin dacă vreţi să le consumaţi calde, mai mult dacă le veţi servi reci.
Adăuga comentariu