X 
Cutremure stiri: 501

Instanța UE anulează amenda de miliarde de euro aplicată de Comisia Europeană companiei Google

18 sep. 20:29   Externe
2411 0

O instanță UE a anulat miercuri o amendă de 1,49 miliarde de euro impusă de Bruxelles împotriva Google pentru un abuz de poziție dominantă asupra publicității online.

„Tribunalul anulează decizia Comisiei (Europene) în întregime”, a declarat instanța din Luxemburg într-un comunicat, adăugând că „instituția a comis erori în evaluarea sa”.

Astfel, transmite instanța, Bruxelles-ul „nu a luat în considerare toate circumstanțele relevante în evaluarea duratei clauzelor contractuale pe care Comisia le-a considerat abuzive”, a spus instanța, transmite Noi.md cu referire la ziaruldebelgia.be

Comisia Europeană a anunțat că „ia notă” și că va „studia cu atenție hotărârea și va reflecta asupra posibililor pași următori”, care ar putea include un apel.

Câștigul de cauză dat Google de data asta vine după ce cea mai înaltă instanță a UE a confirmat săptămâna trecută o amendă din 2017 în valoare de 2,42 miliarde de euro. Google a fost amendată pentru abuzul de poziție dominantă prin favorizarea propriului serviciu de comparare a prețurilor.


Ca parte a unui efort major de a viza abuzurile marilor companii de tehnologie, UE a aplicat Google amenzi în valoare totală de 8,2 miliarde de euro între 2017 și 2019 pentru încălcări ale normelor antitrust.

Amenda de 1,49 miliarde de euro respinsă miercuri de instanța europeană este a treia dintre aceste sancțiuni, axată pe serviciul Google AdSense.

Google contestă, de asemenea, o amendă de 4,3 miliarde de euro impusă de Bruxelles pentru că a impus restricții asupra smartphone-urilor Android pentru a-și stimula afacerea de căutare pe internet. Amenda din 2018 rămâne cea mai mare sancțiune antitrust aplicată vreodată de UE.

În 2022, o instanță europeană a redus ușor amenda la 4,1 miliarde de euro, dar a susținut în principal argumentul Comisiei potrivit căruia Google a impus restricții ilegale.

Google a făcut apel la Curtea Europeană de Justiție.

De atunci, autoritățile europene au un instrument juridic mai puternic pentru a controla comportamentul giganților IT, legea Digital Markets Act (DMA).

În loc ca autoritățile de reglementare să descopere încălcări flagrante ale antitrust după investigații care durează mulți ani, DMA oferă companiilor o listă cu ceea ce pot și nu pot face firmele online.

Scopul este ca titanii tehnologiei să-și schimbe obiceiurile înainte de a fi nevoie de amenzi.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав