Ești însărcinată? Dacă da, tot ceea ce mănânci afectează nu numai corpul tău, ci și a copilului nenăscut, care este slab și sensibil. De aceea, în timpul sarcinii merită să renunți la o serie de produse, pentru a nu afecta sănătatea fătului. În materialul de mai jos vei găsi lista cu aceste produse.
Tartarul și sushi sunt marinate cu atenție, gătite corespunzător, dar totuși sunt crude. Cel mai bine e să le eviți în timpul sarcinii. Carnea crudă poate conține anumite tipuri de bacterii cărora un adult le poate face față cu ușurință, dar un organism în curs de dezvoltare nu este încă capabil să facă acest lucru.
Indiferent cât de mult iubești ceaiul, cafeaua și cacao, este mai bine să renunți la ele în timpul sarcinii. Cofeina este procesată rapid în organism și, prin urmare, ajunge direct la făt. Acest lucru crește riscul nașterii premature, tulburări ale sistemului nervos și probabilitatea de a dezvolta boli cronice la copil. Ceaiurile din plante sau orz sunt o alternativă excelentă la cafea și ceai, nu conțin cofeină, dar sunt bogate și în multe substanțe benefice.
Adăuga comentariu