Rezultatele activității științifice au fost publicate în revista European Journal of Preventive Cardiology (EJPC). În cadrul acestui studiu, au fost analizate decesele din Europa în perioada 1990-2019, fiind identificate principalele cauze ale deceselor premature. Rezultatele au arătat: în această perioadă în 27 de țări europene au murit aproximativ 600 de mii de persoane. Aproximativ 112 mii de decese au avut loc în Germania.
S-a constatat că aproximativ o treime din totalul deceselor premature cauzate de complicații ale bolilor cardiovasculare se datorează unei alimentații necorespunzătoare. Principalele greșeli alimentare sînt utilizarea excesivă a sării, zahărului și cărnii, precum și lipsa din meniu a produselor din cereale integrale și a leguminoaselor.
Un procent maxim de decese cauzate de boli cardiovasculare corelate cu o alimentație incorectă a fost constatat în Slovacia (48%) și Belarus (47%). Spania a prezentat cel mai mic procent - 24%. În Germania, rezultatul a fost de 31%. Cele mai frecvente și mai periculoase boli cardiovasculare sînt bolile coronariene, accidentele vasculare cerebrale și hipertensiunea arterială.
Adăuga comentariu