X 
Cutremure stiri: 505

Petrolul se scumpește

19 sep. 2022,, 12:45   Economie
2377 0

Prețurile petrolului au crescut luni, 19 septembrie, pe fondul slăbirii dolarului și a preocupărilor legate de aprovizionare înainte de embargoul Uniunii Europene asupra petrolului rusesc din decembrie. Acești factori au compensat îngrijorările legate de o recesiune globală care ar putea reduce cererea de combustibil., relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe Brent au crescut cu 0,7%, pînă la 91,95 dolari pe baril, după ce au crescut vineri cu 0,5%. Țițeiul american West Texas Intermediate a crescut cu 0,5%, pînă la 85,50 dolari pe baril.

Ambele tipuri de contracte, care au scăzut cu peste 1% săptămîna trecută din cauza temerilor că o altă majorare a ratei dobînzii Fed ar putea încetini creșterea globală, au fost susținute de un dolar mai slab, care a întrerupt maximele multianuale. Un dolar american mai slab face ca bunurile denominate în dolari să fie mai puțin costisitoare pentru deținătorii altor valute.

"Începutul sancțiunilor europene asupra petrolului rusesc încă planează deasupra pieței. Cu aprovizionarea întreruptă, la începutul lunii decembrie, este puțin probabil ca piața să vadă o reacție rapidă din partea producătorilor americani", au declarat luni analiștii ANZ.

În ciuda întrebărilor legate de viitorul economiei globale, directorul executiv al Kuwait Petroleum Corporation (KPC) a spus că clienții săi cer în continuare aceleași volume fără modificări. Statul din Golf produce în prezent peste 2,8 milioane de barili de petrol pe zi, în conformitate cu cota sa OPEC.


Semnalînd mai multe livrări din Statele Unite, companiile energetice americane au adăugat platforme de petrol și gaze pentru prima dată în trei săptămîni săptămîna trecută.

Vă amintim că prețurile petrolului au scăzut timp de trei săptămîni la rînd pe fondul temerilor privind o creștere bruscă a ratelor dobînzilor, care va încetini creșterea globală și va afecta cererea de combustibil.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав