X 
Cutremure stiri: 505

Prețurile la petrol cresc

22 sep. 2022,, 12:00   Economie
2142 0

Prețul petrolului și-a revenit joi, 22 septembrie, după ce în ședința precedentă a scăzut cu 1%. Îngrijorările legate de deficitul de stoc înaintea iernii au umbrit temerile legate de o recesiune globală, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 0,37%, pînă la 90,16 dolari pe baril. Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 0,35%, pînă la 83,23 USD.

Ambele contracte au scăzut miercuri la minimele de aproape două săptămîni, după ce Rezerva Federală a SUA a majorat ratele dobînzilor cu 75 de puncte de bază pentru a treia oară pentru a reduce inflația și a semnalat că costurile îndatorării vor continua să crească în acest an.

Potrivit analiștilor de la Haitong Futures, piața a stabilit prețul în așteptarea unei creșteri a ratei, iar anunțul Fed nu a fost o surpriză.

Dolarul în creștere vertiginoasă împiedică, de asemenea, prețul petrolului, deoarece îl face mai scump pentru mulți cumpărători. Indicele dolarului a atins miercuri un maxim din ultimii 20 de ani în comparație cu un coș de alte valute.


Prețurile petrolului rămîn sub presiunea vînzătorilor din cauza stocării și a înrăutățirii perspectivelor economice, au spus analiștii de la Citi.

Germania l-a naționalizat pe importatorul de gaze Uniper miercuri, iar Marea Britanie a declarat că va înjumătăți facturile de energie electrică pentru întreprinderi, ca răspuns la o criză de aprovizionare din ce în ce mai profundă, care a expus dependența Europei de combustibilul rusesc.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat pe 21 septembrie prima mobilizare a Rusiei de la al Doilea Război Mondial, avertizînd Occidentul că nu blufează cînd a spus că este gata să folosească arme nucleare.

Reamintim că guvernele europene vor cheltui 500 de miliarde de euro pentru a combate criza energetică în acest an. Prețurile la gaze și electricitate în Europa au crescut după ce Rusia a redus exporturile de combustibili ca răspuns la sancțiunile occidentale din cauza invaziei sale în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав