X 
Cutremure stiri: 501

Prețurile mondiale ale petrolului sunt în scădere

10 oct. 2022,, 12:15   Economie
1865 0

Prețurile petrolului au scăzut luni, 10 octombrie, întrerupând o creștere de cinci zile, pe măsură ce investitorii au obținut profit. Petrolul devine mai ieftin din cauza temerilor de recesiune globală, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent pentru decembrie au scăzut cu 1,1%, până la 97,07 dolari pe baril. Țițeiul West Texas Intermediate pentru livrare în noiembrie a scăzut cu 1,1%, până la 91,84 dolari pe baril.

Încetinirea economică din China, al doilea consumator de petrol din lume după SUA, alimentează temerile cu privire la o posibilă recesiune globală, deoarece mai multe bănci centrale majorează ratele dobânzilor pentru a lupta împotriva inflației ridicate.

„Petrolul... suferă de o triplă slăbiciune economică a Chinei, înăsprirea monetară a SUA și amestecul SPR al administrației Biden”, a declarat Steven Innes, directorul general al SPI Asset Management.

Innes se referea la posibilitatea unor venituri suplimentare din Rezerva strategică de petrol a SUA luna viitoare, ca răspuns la decizia de săptămâna trecută a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și a aliaților săi, inclusiv Rusia (OPEC+), de a-și reduce obiectivul de producție cu 2 milioane de barili pe zi.


Brent și WTI au înregistrat cele mai mari câștiguri procentuale din martie, după anunțarea reducerilor. Reducerile OPEC+ preced embargoul Uniunii Europene asupra petrolului rusesc. Sancțiunile UE împotriva petrolului și produselor petroliere rusești vor intra în vigoare în decembrie și, respectiv, februarie.

„În mod clar, există încă multe alte incertitudini pe piață, inclusiv dinamica ofertei de petrol din Rusia din cauza interzicerii petrolului din UE și a plafonului de preț al G7, precum și perspectivele cererii, având în vedere deteriorarea imaginii macroeconomice”, spun analiștii ING. Analiștii băncilor și firmelor de brokeraj și-au ridicat previziunile privind prețul petrolului și se așteaptă ca petrolul Brent să depășească 100 de dolari pe baril în lunile următoare.

În ciuda reducerilor promise de producție, Saudi Aramco, compania petrolieră de stat a Arabiei Saudite, a anunțat cel puțin cinci clienți nord-asiatici că vor primi volume integrale contractuale de țiței în noiembrie.

Acest lucru indică o mică schimbare în aprovizionarea fizică cu petrol, cel puțin pentru cumpărătorii asiatici de țiței din Arabia Saudită, care, în calitate de cel mai mare producător al OPEC, va prelua majoritatea reducerilor anunțate.

Vă amintim că președintele american Joe Biden și-a exprimat joi dezamăgirea față de planurile OPEC + de a reduce producția. El și oficialii au spus că Statele Unite iau în considerare toate alternativele posibile pentru a împiedica creșterea prețurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав