Iar asta pentru că este un substituent mult mai ieftin al zahrăului, iar comercianții nu ezită să-l folosească din plin. Din nefericire pentru noi, consumatorii, efectele pot fi dezastruoase.
Siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS) este foarte ieftin, mai ieftin chiar decît zahărul, așa că este folosit în cantități foarte mari în industria alimentară. Problema este că numeroase studii au confirmat că provoacă obezitate, diabet, hipertensiune arterială, cancer și afectează memoria și capacitatea de învățare.
Pentru că sînt foarte mulți bani în joc și producatorii siropului de porumb bogat în fructoză cîștigă enorm în urma lui, aceștia i-au schimbat denumirea din “bogat în fructoză” în “zahăr de porumb”, termen pe care îl vei vedea mai des pe etichete și care pare mai “sigur” în ochii consumatorilor.
Trueactivist.com a facut o listă a alimentelor care conțin cantități periculoase de sirop de porumb bogat în fructoză:
Iaurturile
Produsele de panificație
Pizza congelată
Batoanele de cereale
Cocktailurile de arahide
Dressingurile de salată
Fructele la conservă
Apa tonică
Ketchup-ul
Conservele
Lista poate să continue. Deși ideal ar fi să nu le consumi deloc, încearcă măcar să limitezi consumul lor.
Adăuga comentariu