"Vorbind despre măsuri anti-îmbătrînire, ne concentrăm, de obicei, pe nevoia de exerciții fizice, dar uităm cel mai important lucru – dieta potrivită combinată cu deprinderi sănătoase. Toate la un loc, acestea încetinesc stresul oxidativ și îmbătrînirea tuturor celulelor din corpul nostru", a spus ea într-un interviu pentru publicaţia Vanguardia din Barcelona.
Hidalgo ne sfătuieşte să avem drept bază alimentară fructele și legumele proaspete de sezon, leguminoasele, nucile, cerealele integrale și produsele lactate fermentate - de exemplu, iaurtul sau chefirul.
Trebuie să refuzăm la alcool, consumul căruia este asociat cu o reducere a telomerelor - secțiunile terminale ale cromozomilor care protejează ADN-ul de vătămări. Cu fiecare diviziune celulară, acestea devin mai scurte, iar atunci cînd lungimea lor devine insuficientă, celula moare.
Dintre alimentele care „îmbătrînesc”, nutriționistul a identificat cartofii prăjiți și margarina cu o cantitate sporită de transgrăsimi, precum și zahărul și sarea.
Adăuga comentariu