Pentru că vrem să păstrăm cît mai mult calitatea cărnii, este bine să știm care este perioada maximă de păstrare la congelator. Anumite tipuri de carne pot fi păstrate chiar și un an în congelator, însă cea de vită și de miel se ține maxim 9 luni. Tot aici se încadrează și puiul sau curcanul întreg.
Atunci cînd vine vorba de organe interne, acestea se țin maxim 4 luni, carnea gătită 3 luni, iar șunca și cîrnații maxim 2 luni. Peștele poate fi congelat doar între 2 și 6 luni, scrie untdelemndelabunica.ro.
Pîinea poate fi păstrată la congelator fără probleme maxim 3 luni, iar celelalte alimente de patiserie precum prăjiturile, fursecurile maxim 4 luni.
Te poți bucura de unt doar dacă îl congelezi pentru maxim 9 luni, de ouă pentru o lună, iaurt pentru 2 luni și de brînză pentru nu mai mult de 6 luni. Laptele rezistă între 3 și 6 luni.
Toate legumele și fructele pot fi congelate pentru maxim un an.
Acum că știi toate aceste secrete, îți va fi cu siguranță mai ușor să păstrezi alimentele preferate în congelator. Te poți bucura astfel de toate proprietățile lor la calitatea lor autentică.
Adăuga comentariu