Dar care sînt adevăratele beneficii ale creveţilor şi de ce îi includ toţi nutriţioniştii pe lista alimentelor recomandate? De ce au devenit aceştia aproape la fel de populari precum carnea de ton? Află care sînt secretele creveţilor şi include-i în alimentaţia ta:
1. Îţi asigură nutrienţii necesari pentru a fi energică
100 de grame de creveţi îţi furnizează o jumătate din cantitatea de nutrienţi necesari pentru a avea energie întreaga zi. Creveţii sînt una dintre cele mai bune surse de proteine animale, alături de peştele alb.
2. Nu au efecte nocive asupra nivelului de colesterol
Deşi conţin grăsimi saturate, acestea sînt în cantităţi atît de mici, încît nu au efecte dăunătoare asupra organismului.
Spre deosebire de alte surse de proteine, creveţii nu sînt nocivi din acest punct de vedere şi nu contribuie la creşterea nivelului de colesterol din sînge.
3. Conţin fier
Fierul este foarte important pentru prevenirea îmbătrînirii premature, prin acţiunea sa asupra radicalilor liberi din organism. În plus, are rolul de a stimula sistemul imunitar, în timp ce contribuie şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osos şi muscular.
4. Sunt bogaţi în seleniu
Seleniul este un element anticancerigen care acţionează în special în sensul inhibării celulelor cancerigene din colon şi din rect. Mai mult de atît, seleniul ajută la buna funcţionare a celulelor din ADN.
5.Au efecte antioxidante
Creveţii au în compoziţie astaxantine şi coenzima Q, care sînt compuşi bioactivi. Acestea au proprietăţi antioxidante asupra organismului consumatorilor de creveţi.
6. Reduc tensiunea arterială
Creveţii au proprietatea de a reduce bătăile inimii şi de a împiedica astfel stopurile cardiace. Avînd un conţinut scăzut de colesterol, creveţii ajută la buna funcţionare a sistemului cardiovascular.
7. Se digeră uşor
Deşi sînt alimente proteice, creveţii sînt foarte uşor de digerat şi nu cauzează indigestii, pentru că sînt săraci în grăsimi. Cu toate astea, ar trebui să verifici dacă nu eşti alergică la una dintre componentele lor, întrucît consumul de creveţi şi fructe de mare are contraindicaţii pentru cei care suferă de alergii.
8.Au efect antiinflamator
Consumul de creveţi are beneficii asupra ţesuturilor, aceştia avînd proprietăţi antiinflamatoare.
În plus, previn blocajele sangvine, pentru că fluidizează compoziţia sîngelui.
9. Conţin acizi Omega 3
Acizii graşi Omega 3, despre ale căror proprietăţi benefice pentru sănătate vorbesc toţi medicii nutriţionişti, se găsesc în cantităţi foarte mari în creveţi. Aceştia au beneficii atît în funcţionarea creierului, cît şi în cea a sistemului cardiovascular.
10. Conţin vitamina D
Vitamina D este un supliment nutritiv esenţial pentru asimilarea calciului în organism, iar creveţii o conţin din plin, alături de vitamina B12, importantă în combaterea anemiilor
Adăuga comentariu