X 
Cutremure stiri: 504

Două reguli alimentare: ce să mănînci şi să slăbeşti

10 mai. 2020,, 02:02   Externe
3610 0

Pentru multe persoane, diete precum cea ketogenică sau meditereaneană sînt singurele care le motivează să-şi schimbe obiceiurile alimentare, în timp ce pentru altele, dietele reprezintă o reală problemă.

Din acest motiv, Brooke Alpert, nutriţionist din New York a scris cartea The Diet Detox, care este mai degrabă un ghid împotriva dietelor care te ajută să faci alegeri sănătoase în privinţa alimentelor şi, totodată, vine la pachet cu zece reguli simple care te ajută să renunţi la diete, să începi să mănînci şi să scazi în greutate, transmite csid.ro.

Potrivit lui Alpert, dietele nu funcţionează pentru că ”termen de valabilitate”. Mai exact, acestea trebuie urmate pentru o anumită perioadă de timp. Atunci cînd nu-şi mai fac efectul, automat nu mai pierzi în greutate. O idee mai bună este să urmezi un plan alimentar care să te ajute să dezvolţi obiceiruri alimentare pe termen lung. În continuare, îţi prezentăm două reguli de bază care se regăsesc în cartea nutriţionistului.

Proteine şi fibre la fiecare masă

Prima regulă din planul alimentar al lui Alpert este aceea de a include aceşti nutrienţi la fiecare masă. Motivul? Proteinele ajută metabolismul şi oferă senzaţia de saţietate, ceea ce face ca următoarea masă să fie la un timp mai mare. La rîndul lor, fibrele acţionează asupra absorbţiei de zahpr, ceea ce face organismul să folosească glucoza sub formă de energie şi nu să o depoziteze ca grăsime. Alpert recomandă să-ţi începi dimineaţa cu o omletă (proteină) şi spanac (fibre), brînză cheddar sau budincă de chia (proteine) şi fructe de pădure (fibre) la micul dejun. Pentru prînz poţi mînca piept de pui (proteină) cu salată (fibre), iar pentru cină creveţi sote (proteine) cu noodles din dovlecei (fibre) şi sos de roşii.


Mănîncă grăsimi

”Grăsimea nu îngraşă”, scrie Alpert în cartea sa. Pe lîngă faptul că acest macronutrient oferă senzaţia de saţietate, studiile arată că adăugînd în alimentaţie grăsimi sănătoase poate avea un impact pozitiv asupra nivelului de insulină şi reduce riscul apariţiei de diabet de tip 2. În afară de acizii graşi trans care se regăsesc în uleiuri vegetale procesate, toate grăimile, chiar şi cele saturate, sînt importante în planul alimentar. Poţi face un smoothie cu avocado la micul dejun, să găteşti în ulei de cocos sau să adaugi seminţe în salata favorită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав