Iată care sînt beneficiile aduse de consumul regulat de piersici, scrie farmaciata.ro.
Protejează vederea
Piersicile conțin o cantitate generoasă de beta-caroten, antioxidant esențial pentru menținerea sănătății ochilor, prin îmbunătățirea circulației sangvine în corp. În plus, beta-carotenul hrănește și protejează rețînă ochilor de radicalii liberi, previne apariția cataractei, precum și a degenerescenței maculare legate de vîrstă.
Mențîn o greutate corporală optimă
Piersicile nu conțîn grăsimi și au foarte puține calorii. Zahărul din piersici este natural și nu are efecte adverse asupra sănătății. Dacă urmați o dietă, consumul de piersici va poate ține departe de gustările nesănătoase și pline de calorii.
Previn apariția cancerului
Datorită conținutului crescut de antioxidanți, piersicile previn multiplicarea celulelor canceroase. Aceste fructe protejează împotriva apariției cancerului de plămîni, colon, precum și a cancerelor bucale. În plus, datorită polifenolilor continuti, piersicile pot opri creșterea celulelor canceroase de la nivelul șanului, fără a deteriora celulele sănătoase.
Mențîn colesterolul în limite normale
Consumul zilnic de piersici ține colesterolul sub control, precum și problemele ce duc la apariția diabetului și bolilor cardiovasculare. Aceste fructe nu doar previn aceste probleme, dar pot fi de ajutor și în tratarea lor.
Îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară
Antioxidanții continuti de piersici distrug radicalii liberi ce determina anumite reacții care pot distruge diverse celule din corp. În plus, piersicile conțîn elemente bioactive ce lupta împotriva apariției sindromului metabolic, o combinație de factori de risc ce cauzează inflamație, obezitate și afecțiuni cardiace.
Consumul regulat de piersici va poate proteja de infarct miocardic și de accident vascular cerebral.
Păstrează digestia sănătoasă
Piersicile elimina toxinele de la nivelul colonului, rinichilor, stomacului și al ficatului, datorită continului bogat de fibre și potasiu. Fibrele elimina toxinele din organism, iar potasiul reduce frecvența afecțiunilor rinichilor, precum și a ulcerelor gastrice. Piersicile sînt ușor de digerat și nu cauzează crampe abdominale sau alt tip de disconfort.
Îmbunătățesc aspectul pielii
Aceste fructe sînt bogate în vitaminele A și C, fiind esențiale pentru sănătatea pielii. Vitamina A hidratează, rezultînd o piele suplă și catifelată. Vitamina C este un antioxidant puternic care protejează pielea de acțiunea radicalilor liberi. Acest beneficiu este adus atît de consumul piersicilor, cît și de aplicarea locală a tratamentelor cosmetice. Este recomandat să aplicați direct pe ten piersică proaspătă, pentru a ameliora ridurile și cearcănele.
Normalizează tensiunea arterială
O piersică generoasă este bogată în potasiu și săracă în sodiu, ce ajută la ținerea sub control a tensiunii arteriale. Potasiul, împreună cu sodiul, reglează echilibrul apei din organism și normalizează valoarea tensiunii arteriale. Pe lîngă acestea, piersicile mai conțîn și magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, fier și calciu, elemente ce oferă suport globulelor roșii ale sîngelui și îmbunătățesc sănătatea vasculară.
Reduc inflamatia
Piersicile au proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene și antioxidante. Dacă aveți guță sau reumatism, vitamina A conținută de piersici ajută la ameliorarea inflamației, unul dintre principalele simptome supărătoare ale acestor afecțiuni. În plus, au proprietăți laxative și diuretice care, de asemenea, reduc inflamatia.
Adăuga comentariu