Cercetătorii afirmă că roșul i-ar putea descuraja pe iubitorii de gustări culoarea fiind asociată interdicției și pericolului, potrivit globalscience.ru.
Studiul afirmă că utilizarea culorii ar trebui extinsă și la nivelul autorităților care ar putea să oblige producătorii să ambaleze produsele periculoase în roșu, pentru a descuraja consumatorii, iar puburile ar trebui să facă uz de culoarea interdicției pentru a stopa consumul excesiv de alcool.
În timpul studiului, 41 de studenți au fost rugați să bea ceai din căni roșii și albastre. Subiecții comsumînd cu 44% mai puțin ceai cînd au băut din ceștile roșii.
Într-o a doua etapă a studiului, 109 persoane au primit cîte 10 covrigi pe farfurii roșii, albastre și albe. Cei care au avut farfurii roșii mîncînd semnificativ maai puțini covrigi.
“Roșul s-ar putea să fie asociat cu o alarmă sau ceva periculos”, spune Ursula Arens, de la Asociația Dietetică Britanică.
Adăuga comentariu