X 
Cutremure stiri: 505

Reprezentanții societății civile, nemulțumiți: Construcția din scuarul Europei, neatinsă de primărie

9 ian. 2013,, 16:06   Societate
3805 0
Foto : noi.md
La zece zile după ce municipalitatea a anunțat că va demola construcția care se ridica în scuarul Europei, aceasta mai persistă în parcul Ștefan cel Mare. Un grup de tineri, reprezentanți ai societății civile au protestat astăzi în fața Primăriei pentru a cere autorităților locale să se țină de cuvînt, notează NOI.md.

Autorităţile la rîndul lor susţin însă, că lucrările vor fi efectuate treptat. Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de inacţiunea autorităţilor locale care nu au adus în ordine terenul din Scuarul Europei şi nu au evacuat betonul turnat, așa cum a anunțat la ședința operativă a primăriei, din 28 decembrie, viceprimarul Nistor Grozavu.

După ce au stat cîteva minute în fața municipalității, reprezentanţii societăţii civile au mers la şantierul de construcţie unde erau cîțiva muncitorii. Aceștia au declarat că au venit, doar, să facă curăţenie.

Protestatarii susțin că vor insista ca demolarea să fie efectuată în perioada apropiată și să nu se tergiverseze procesul. În opinia lor acest lucru este o schemă bine gîndită care va rezulta cu ridicarea edificiului.

„Noi vom protesta până când va fi demontată construcţia. Tergiversarea procesului este o schemă foarte bună. Firma dă în judecată Primăria, după care Primăria pierde, iar firmei i se dă dreptate”, a declarat reprezentantul societăţii civile, Alexei Dimitrov.

De specificat că edificiul respectiv a început să fie construit cu permisiunea Primăriei. Pe data de 24 decembrie, municipalitatea a anunțat că a dispus stoparea lucrărilor și anularea autorizației din motiv că agenții economici nu prezentase proiectul de construcție spre aprobare Ministerului Culturii.

Primarul general, Dorin Chirtoacă a solicitat Direcțiilor responsabile să pregătească rezilierea contractului de arendă a terenului și abrogarea deciziei CMC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав