X 
Cutremure stiri: 502

Unei întreprinderi din Moldova i s-a interzis temporar să exporte carne în Rusia

15 ian. 2013,, 10:48   Economie
3629 0
Foto : agroacadem.ru
Întreprinderii “Mistor-Bras” din satul Nişcani, raionul Călăraşi, i s-a interzis să livreze carne de bovină şi ovină pe piaţa rusă. Potrivit unui comunicat difuzat de Serviciul Federal de Control Veterinar şi Fitosanitar din Rusia (“Rosselihoznadzor”), interdicţia a fost impusă de Agenţia Sanitar-Veterinară din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a Moldovei. “Rosselihoznadzor” a atenţionat direcţiile sale teritoriale că, pe perioada restricţiilor impuse, producţia întreprinderii “Mistor-Bras” urmează să fie întoarsă exportatorului, în cazul în care vor fi înregistrate livrări pe piaţa rusă. Despre anularea restricţiilor “Rosselihoznadzor” va anunţa suplimentar.

De menţionat că, anterior, serviciul rus a introdus un regim de control strict a cărnii de bovine şi ovine, livrate de compania moldovenească “Mistor-Bras”, din cauza conţinutului sporit de microorganisme aerobe mezofile şi aerobe facultative într-un lot de carne de bovine.

În prezent, dreptul de livrare a cărnii pe teritoriul Federaţiei Ruse îl deţin 7 întreprinderi moldoveneşti: „Hanuco“ SRL, “IDT” din Bardar, SA “Mistor Bras” , “Antadro” SRL, “Lemos Carne” SRL, “Navalina” SRL, „Tehnistel Car” SRL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав