X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Directorul „Moldsilva”: „Vînătoarea a fost legală”. Filat: „ Să explice anchetatorilor acest lucru”

16 ian. 2013,, 18:02   Politică
6797 4
Foto: interakt.md
Directorul Agenției „Moldsilva”, Ion Lupu, îl contrazice pe premierul Vlad Filat şi spune că vînătoarea din 23 decembrie în rezervaţia Pădurea Domnească a fost legală. Acesta a făcut referire în acest sens la hotărîrea de Guvern nr.606.

Întrebat de jurnaliști, cum comentează declarațiile lui Lupu, Vlad Filat a spus că își menține poziţia. „Eu nu am de gînd să polemizez cu el. Dînsul urmează să discute cu anchetatorii și să explice ce are în vedere prin acțiune legală și ilegală. Eu nu am făcut altceva decît să dau citire normelor legale care stipulează clar condițiile în care se intervine cu o armă de foc într-o rezervație naturală”, a declarat Filat după ședința Guvernului.

De menţionat că şi ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, susține același lucru ca și Filat. „Ce s-a întîmplat acolo a fost ilegal”, a spus Recean și a enumerat articolele din lege care au fost încălcate.

„Referințele la hotărîrea de Guvern nr. 606 este falsă. Această hotărîre extinde termenul de vînătoare și pune limite în ceea ce privește regulile de vînătoare. Ea nu are nici o legătură cu ceea ce trebuia s-a întîmplat pe 23 decembrie”, a spus Recean.

De asemenea, ministrul de Interne a specificat că instituția pe care o conduce a deschis două procese penale: „unul pe vînatul ilegal și altul pentru încălcarea regulilor de administrare și protecție a fondurilor ariilor naturale protejate de stat”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?