X 
Cutremure stiri: 505

Vadim Mişin: Noi vom participa nu la reglările de conturi, ci la formarea comisiei de anchetă

18 ian. 2013,, 16:33   Politică
4639 5
Foto : noi.md
"Noi vom participa nu la reglările de conturi între partide, ci la formarea în sesiunea extraordinară a unei comisii de anchetă, care va pune punctul în analiza circumstanţelor tragediei din rezervaţia naturală "Pădurea Domnească", a declarat pentru Agenţia "Infotag" ex-comunistul, liderul partidului "Vozrojdenie-Renaşterea", Vadim Mişin.

"Împreună cu alţi deputaţi, am semnat, vineri, cererea PLDM-ului de convocare a sesiunii. Demiterea procurorului general Valeriu Zubco şi a prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, propusă de comunişti, este un nonsens juridic, o cerinţă fără efecte juridice. Este o hîrtie...Conform regulamentului Parlamentului şi Constituţiei, doar preşedintele Parlamentului poate iniţia demiterea acestor funcţionari.

Este de înţeles că nu va face acest lucru. Noi pledăm pentru formarea comisiei de anchetă sub controlul juridic al Parlamentului, care să elucideze minuţios ce s-a întîmplat totuşi pe 23 decembrie la vînătoarea la care au participat judecători şi procurori", a spus Mişin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав