Cutremure stiri: 502

Au fost sau nu implicați angajați de stat în contrabanda cu automobile furate în UE?!

24 ian. 2013,, 17:44   Politică
6565 6
Foto: interakt.md
În cazul de contrabandă cu automobile furate în UE și „legalizate” în Moldova nu mai figurează angajați din cadrul Ministerului de Interne, Procuraturii, Serviciului Vamal, Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și un judecător de instrucție. Ministerul de Interne a rectificat comunicatul inițial, iar acum „din grupul criminal fac parte persoane care nu sînt angajați ai structurilor de Stat”, relatează NOI.md.

„Poliția ține să menționeze că, în comun cu Procuratura Generală, cercetează cazul pentru a stabili dacă sînt sau nu implicați în activitatea schemei criminale reprezentanți ai structurilor responsabile de importul, vămuirea și înregistrarea automobilelor, cît și supravegherea legalității acestor activități”, se menționează în comunicatul proaspăt redactat. Șefa Centrului de Presă al DP al MAI, Olga Baciu, a menționat pentru NOI.md că este vorba despre „o eroare de raportare în interiorul instituției” și că „va fi pornită o anchetă de serviciu pentru a stabili persoanele vinovate”.

Procurorul care instrumentează cazul, Eduard Harunjin, susține că nu înțelege cum au apărut unele date în comunicatul MAI. „Foarte multe date sînt eronate. Ministerul de Interne a încercat să rectifice acel comunicat, dar și așa conține un șir de erori. Dosarul este într-o fază incipientă. Noi nu avem estimată paguba, nu avem 112 automobile, ci mult mai puține, nu avem implicați angajați ai structurilor de stat”, a spus Harunjin.

De menționat că, potrivit comunicatului inițial al Ministerului de Interne, MAI a demascat activitatea unei scheme de contrabandă, în cadrul căreia 112 automobile furate în UE au fost „legalizate” în Moldova cu ajutorul unor angajați ai instituțiilor de stat, fapt care a prejudiciat statul cu 16,8 milioane lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав