Cutremure stiri: 507

Lenovo ar putea cumpăra RIM şi implementa Android pe designurile BlackBerry

29 ian. 2013,, 09:50   Ştiinţă şi IT
3457 0
Foto: cbc.ca
Research in Motion este de mai bine de un an de zile ţinta unor speculaţii privind o eventuală preluare a companiei de către o firmă concurentă din industrie. Pînă acum, nu au existat decît speculaţii promovate de diverşi analişti de pe piaţă. Pentru prima dată, iată că o companie rivală RIM declară fără ocolişuri că ar putea fi interesată de preluarea Research In Motion.

Lenovo este compania care a spart gheaţa pe acest subiect. CFO-ul Lenovo, Wong Wai Ming, a declarat, în cadrul Forumului Economic de la Davos, că producătorul chinez este interesat de orice fel de înţelegere pentru consolidarea companiei pe toate segmentele de piaţă de care este interesată, iar o eventuala preluare a Research In Motion nu este exclusă.

Avînd în vedere că nimeni nu l-a întrebat pe oficialul Lenovo direct despre RIM, menţionarea numelui companiei canadiene într-o astfel de declaraţie dă de gîndit şi lasă loc unor speculaţii şi mai aprinse. Se află Lenovo în discuţii pentru achiziţia unei partiipaţii în RIM? Sau Research in Motion şi-a făcut deja un plan B în cazul eşecului cu noua gamă de produse, respectiv vinderea Blackberry în cazul unei situaţii finaciare şi mai complicate? Orice este posibil, iar cert este faptul că Lenovo este primul şi poate cel mai important pretendent în cazul unei eventuale tranzacţii care vizează RIM.

Dar să nu ne grăbim cu speculaţiile. RIM va lansa săptîmana viitoare sistemul de operare BlackBerry OS10, alături de o parte din noua gamă de device-uri prin care compania speră că va reuşi să revină în forţă pe piaţa şi să poată, în final, să scape de problemele financiare grave pe care le are acum. Cu alte cuvinte, de succesul noii serii de produse şi servicii (home user sau corporate) ţine şi salvarea RIM.

Abia dupa lansare şi dupa reacţia pieţei (a consumatorilor enterprise în mod special şi a Bursei) vom vedea ce se întîmplă cu RIM şi cu brandul său BlackBerry.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав