Cutremure stiri: 501

Fracțiunea PCRM în CMC: „Consilierii neafiliați au fost cumpărați pentru a forma Alianța”

1 feb. 2013,, 11:50   Societate
6602 4
Foto: grenada.md
După ce consilierul liberal Oleg Cernei a anunțat, că în Consiliul Municipal Chișinău, va fi creată Alianța Democrată , fracțiunea PCRM din CMC spune, că consilierii neafiliați, care vor face parte din Alianța Democrată au fost cumpărați.

Solicitat de NOI.md, președintele fracțiunii Comuniștilor, Boris Golovin, spune că cei doi consilieri au fost „amăgiți și cumpărați”, de aceea au acceptat să semneze acordul de constituire a Alianței Democrate.

„Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă sînt anticomuniști și nu ascund acest lucru, de multe ori au declarat, că vor nimicirea lor, de asemenea sînt anti ruși. Mă miră faptul că Donțov, care este rus a fost amăgit de ei”, a declarat Golovin. Totodată, el susține, că atunci cînd spune „cumpărați” nu se referă neapărat la bani.

„Li s-au oferit sedii pentru partidele pe care le conduc și funcții reprezentanților lor, în Primărie. Spre exemplu, o rudă de-a lui Donțov lucrează șef a unei direcții din cadrul Primăriei”, a spus Golovin.

La rîndul său, președintele fracțiunii PL, Ion Gabura, a declarat că au decis constituirea acestei Alianțe pentru a nu bloca activitatea CMC-ului, așa cum a fost anterior.

„Am avut o întrunire cu liderii fracțiunilor din CMC, în afară de fracțiunea PCRM, am găsit posibilitatea de a ne uni, am ajuns la un acord comun și începînd cu ședința de azi și pe viitor, proiectele vor fi votate pentru că avem majoritate în Consiliu”, a declarat Gabura pentru NOI.md.

„Am discutat de mai multe ori cu PCRM, dar ei nu au fost receptivi, nu votează nimic, nu sînt cointeresați ca lucrurile să meargă bine”, mai spune Gabura.

De cealaltă parte, Boris Golovin susține, că partidele de guvernare nu erau interesate înainte de formarea Alianței, dacă PCRM vota sau nu proiectele de lege, iar după semnarea acordului, nici atîta. De asemenea, el spune, că chiar dacă au votat unele proiecte, propunerile lor nu au fost luate în calcul.

„Noi nu suntem invitați la formarea ordinii de zi. Nu mai au nevoie de consilierii PCRM. După crearea Acestei Alianțe, primarul le va ridica degetul și ei vor vota proiecte, care nu sînt în folosul orașului”, a declarat Golovin. Și a specificat că, în continuare „vor arăta gafele și fărădelegile, pe care le propun restul consilierilor”.

Ședința CMC urma să aibă loc ieri , însă a fost anulată și reprogramată pentru ziua de astăzi la ora 14:00. Pe ordinea de zi a ședinței sînt 15 proiecte de lege. Între acestea bugetul municipal pentru 2013, majorarea taxelor locale și alegerea viceprimarilor.

Potrivit lui Ion Gabura, sînt patru candidaturi la funcția de viceprimari. Doi de la PL, unul de la PLDM și unul de la PD. „Din păcate nu vă pot spune exact numele acestora, pînă nu va nu vor fi înaintați de către primarul general Dorin Chirotacă”, a spus Gabura.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав