X 
Cutremure stiri: 502

Moody's: Asia joacă rolul de locomotivă a economiei mondiale

4 feb. 2013,, 17:53   Externe
2862 0
Foto: mail.ru
Filipine şi Taiwan au înregistrat în ultimul trimestru creşteri economice mai mari decît se prognozase, iar nivelul şomajului în statele din Asia a înregistrat cel mai mic nivel din ultimii cinci ani. Acest fapt consemnează că Asia joacă un rol decisiv în restabilirea economiei mondiale.

Astfel, în Filipine, PIB-ul a crescut anul trecut cu 6,8%, iar în Taiwan – cu 3,42%. Totodată, rata şomajului în Singapore a constituit doar 1,8%. Relansarea economică din Asia este elocventă pe fundalul situaţiei din SUA, unde, în trimestrul IV al anului 2012, PIB-ul s-a micşorat, relatează „Vesti Ekonomica”.

„Asia este lider la capitolul relansării economiei mondiale”, a subliniat expertul Agenţiei „Moody's”, Glenn Levin. “China a început să înregistreze progrese considerabile, guvernele stimulează dezvoltarea economiei, ceea ce favorizează creşterea economică a întregii regiuni. Asia de Sud-Est se descurcă de minune de sine stătător”.

În anul 2012, economia Taiwanului a înregistrat o creştere de 1,25%. Potrivit estimărilor, în anul 2013, exportul acestei ţări va creşte cu 6,07%, iar rata inflaţiei va constitui 1,31%.

“Taiwanul este un barometru bun pentru regiune şi pentru economia mondială în general, deoarece economia acestei ţări este orientată spre export”, a explicat Levin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав