X 
Cutremure stiri: 501

Plahotniuc critică opoziția parlamentară: Preferă să guverneze fără responsabilitate

5 feb. 2013,, 15:51   Politică
15200 11
Foto : blogspot.com
Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, susține că opoziția Parlamentară, și anume Partidul Comuniștilor, preferă să fie la guvernare fără ca să-și asume anumite responsabilități. Declarația a fost făcută, în contextul refuzului PCRM de a înainta la funcția de procuror general o candidatură.

Plahotniuc a spus că, deși pînă la moment există un șir de propuneri privind modalitatea de numire a procurorului, AIE trebuie să găsească o soluție. Plahotniuc a salutat varianta propusă de prim-ministrul Vladimir Filat, însă s-a arătat încrezător că ideea depolitizării procuraturii va fi mai credibilă, dacă s-ar referi la mai multe instituții de drept. “Cît ține de propunerea mea, ați auzit că opoziția refuză să aibă o asemenea abordare. Cred că ei preferă să guverneze fără responsabilități. Cît ține de modalitatea prin concurs, eu am acceptat competiția ca mod de selectare a persoanelor de conducere. Cu atit mai mult ca eu provin din business, unde competiția stă la baza evaluării performanței fiecărui participant. Iar dacă vorbim despre depolitizare, ar fi mai credibilă această propunere, dacă s-ar viza mai multe instituții conduse de reprezentanții tuturor partidelor care sînt”, a spus Plahotniuc.

Cît privește Banca de Economicii, prim-vicepreședintele Parlamentului a sugerat evitarea isterizării. ”Sînt convins că nu trebuie să isterizăm societatea cu acest pas, pentru că această bancă este o verigă importantă pentru cetățeni. Dacă este cazul, trebuie să ne implicăm, dar nu să isterizăm și să facem panică”, a conchis Plahotniuc.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав