Cutremure stiri: 503

Voronin despre pasiunea sa pentru vînătoare și "poveștile AIE"

7 feb. 2013,, 11:15   Politică
14261 5
Foto : noi.md
Președintele Partidului Comuniștilor susține că liderii Alianței pentru Integrare Europeană mint cînd spun că au aflat despre tragedia de la Fălești abia la începutul lunii ianuarie. În cadrul unei emisiuni de la TV7, Voronin a dat de înțeles că și în fața Comisiei parlamentare de anchetă demnitarii care au fost audiați au mințit, specificînd că despre decesul lui Sorin Paciu se cunoștea chiar a doua zi, informează NOI.md.

“Toate declarațiile că cineva a aflat pe 4 ianuarie, iar altcineva pe 6 ianuarie sînt doar povești. Toți au aflat în seara zilei respective sau în dimineața zilei următoare. Fracțiunea noastră a aflat puțin mai tîrziu”, a spus Voronin. Liderul PCRM susține că în situația cînd un pacient este internat la spital, conform instrucțiunilor, există un lanț întreg de acțiuni care urmează a fi efectuate de medici. Voronin s-a arătat convins că toate instituțiile au fost informate la timp, însă incidentul din 23 decembrie, în care și-a pierdut viața un om, a fost tăinuit intenționat.

“Este instrucție că, dacă apare o persoană în spital cu rană provocată de armă, medicii trebuie să anunțe organele de drept. Acest lanț funcționează de cîțiva ani. Eu mai bine de 40 de ani sînt pasionat de acest gen de sport. Situațiile tragice nu sînt excluse nici pentru șoferi, nici în construcții. Viața este viață și este plină de pericole. Dar dacă s-a întîmplat, trebuie să ieși demn din această situație. Niciodată în timpul lui Voronin nu a fost posibil așa ceva”, a spus liderul comunist. Voronin a menționat că incidentul din Pădurea Domnească denotă că în Republica Moldova nu mai există procuratură, sistem judecătoresc și securitate, specificînd că puterea este în “mîinile unei grupări criminale”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав