Cutremure stiri: 501

Proteste ample la ANRE: Cerem demisia

8 feb. 2013,, 13:21   Politică
3904 2
Foto: noi.md
Un grup de membri și simpatizanți ai Partidului Socialiștilor din Moldova au protestat în fața Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Protestatarii au acuzat instituția de lipsă de acțiune, după ce petroliștii au majorat prețurile la carburanți acum o zi, informează NOI.md. Cei prezenți au scandat lozinci precum “Ajunge să furi”, “Jos tarifele liberale”, “Demisia”, și au declarat că majorarea tarifului la carburanți va provoca scumpiri în lanț la produsele alimentare și serviciile comunale.

Deputatul PSRM, Ion Ceban, a învinuit conducerea ANRE de faptul că „se gîndește doar la propriul buzunar” și le-a solicitat să achite din salariile lor de mii de lei serviciile comunale ale unor pensionari.

”Cu atît mai îngrijorătoare este această scumpire de preţuri la carburanţi acum, în ajunul primăverii, cînd agricultorii planifică lucrările de primăvară. În lipsă de subvenţii, cu preţuri majorate la toate resursele necesare, agricultura moldovenească va intra şi mai mult în criză”, a spus Ceban.

Cei prezenți au declarat că vor continua protestele, dacă nu va fi luată nicio măsură de corectare a situației.

În același timp, reprezentanții ANRE susțin că, deși au avut loc majorări, instituția nu poate influența scăderea prețurilor. Asta deoarece agenția nu este în măsură să dicteze prețurile și nici să respingă scumpirile anunțate de petroliști, dacă ele nu au fost mai mari de 10%.

Începînd cu data de 7 februarie, în Moldova s-a scumpit benzina şi motorina cu circa 50 de bani.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав