Cutremure stiri: 505

Oamenii lui Plahotniuc încearcă să exercite presiuni asupra judecătoriei – declarație

12 feb. 2013,, 15:03   Societate
4021 0
Fotо: infotag.md
Subalternii vice-preşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, încearcă să exercite presiuni asupra judecătoriei care examinează dosarul lui Alexandru Procop, preşedintele adjunct al Asociaţiei pentru protecţia drepturilor cetăţenilor Adjuta Civis. Despre aceasta a declarat marţi Pavel Gavrilov, membru al Congresului naţional anticorupţie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Agenţia "Infotag".

Potrivit lui, "există dovezi revoltătoare ce confirmă că se fac presiuni asupra judecătoriei şi judecătorilor care examinează dosarul Procop, cu scopul de a-l menţine în arest, pe motiv de constrîngere a oamenilor la muncă forţată." Gavrilov a menţionat că "există, de asemenea, dovezi că unii judecători au fost telefonaţi, chiar în ziua examinării dosarului, de către Constantin Botnaru, consăteanul şi ajutorul apropiat al lui Vlad Plahotniuc. "Potrivit informaţiilor deţinute, Botnaru i-a telefonat preşedintelui judecătoriei şi, prezentîndu-se în calitate de colaborator în aparatul Parlamentului, a spus că Procop este periculos şi trebuie să se afle la puşcărie", a relatat Gavrilov.

Membrii Asociaţiei consideră că serviciile speciale, aflate sub influenţa lui Vlad Plahotnic, încearcă să controleze şi să-i atragă de partea lor pe apropiaţii şi rudele unor deputaţi din Parlament, cum sînt Grigore Petrenco, Alexandru Petcov, Ion Butmalai, Ion Ceban, Alexandru Cimbriciuc şi Iurie Ţap şi chiar pe premierul Vlad Filat.

De asemenea, ei admit că pe viitor, astfel de acţiuni de intimidare şi şantajare vor fi exercitate de către Vlad Plahotniuc şi faţă de ceilalţi membri ai Asociaţiei şi, în general, faţă de toţi cei care vor îndrăzni să spună un cuvînt împotriva sa.

Andrei Luchian, preşedintele Asociaţiei, a prezentat în cadrul conferinţei de presă nişte cătuşe şi medalioane, afirmînd că acestea sînt "cadouri pentru Plahotniuc şi ortacii lui".

El a menţionat că "nu are pretenţii faţă de judecătorul Babenco, întrucît acesta a refuzat să colaboreze cu Botnaru, cu oamenii lui Plahotniuc".

"Între timp, Alexandru Procop a suferit o criză de hipertonie, care se repetă în fiecare noapte. El a fost dus de două ori la reanimare, iar în prezent se află într-un spital din Chişinău. Partidul Democrat are deja la activ o cruce în cazul Sorin Paciu şi cine ştie dacă situaţia nu se va repeta", a spus Luchian.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав