X 
Cutremure stiri: 504

Guvernul bulgar a demisionat, în urma protestelor ample din ultimele zile

20 feb. 2013,, 10:14   Externe
2691 0
Foto: capital.ro
Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat, azi, în Parlament demisia guvernului său, în urma protestelor din ultimele zile.

Mai multe persoane au fost rănite, marţi seară, a Sofia în ciocnirile izbucnite între protestatarii, nemulţumiţi de nivelul scăzut de trai, şi forţele de ordine, potrivit Agerpres.

După aproximativ două ore de demonstraţii paşnice, cu puţin timp înainte de ora locală 20.00, o parte dintre cei 2.000 de protestatari au încercat să înainteze spre clădirea Parlamentului.

După ce au fost opriţi de forţele de ordine, ei au început să arunce cu pietre, sticle, petarde şi alte obiecte în direcţia jandarmilor.

La început, reprezentanţii forţelor de ordine s-au retras, dar ulterior au înaintat brusc şi au folosit bastoane pentru a dispersa mulţimea. Bataia a fost transmisă în direct de mai multe posturi de televiziune naţionale. În zonă se văd unii protestatari însîngeraţi.

Potrivit primelor date ale poliţiei, două persoane au fost transportate la spital.

În acelaşi timp, unii dintre manifestanţi s-au delimitat de cei violenţi, care sînt, în ceea mai mare parte suporteri echipelor de fotbal sofiote, şi s-au retras în spate pentru a nu fi implicaţi în confruntările cu forţele de poliţie.

În ultimele zile, Bulgaria a fost cuprinsă de tensiuni sociale, la baza cărora au stat facturile mari la întreţinere pentru luna ianuarie.

Ca să reducă tensiunea, premierul Boiko Borisov a întreprins remanieri în guvern, a promis ca licenţa societăţii pentru distribuire a energiei electrice CEZ va fi revocată şi că preţul energiei electrice va fi redus cu 8%. Cu toate acestea protestele continuă transformîndu-se în acţiuni antiguvernamentale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав