X 
Cutremure stiri: 501

Inspecția de Stat în Construcții trebuie să fie subdiviziune a Primăriei Chișinău – declarație

22 feb. 2013,, 08:32   Societate
8771 1
Foto : noi.md
„Inspecția de Stat în Construcții trebuie să fie subdiviziune a Primăriei Chișinău”. Declarația aparține pretorului sectorului Rîșcani, Mihail Cîrlig și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru NOI.md.

Potrivit lui, la moment „nu este clar, care sînt obligațiile Inspecției de Stat în Construcții și care ale Primăriei”. Amintim că, nu o dată, ISC a acuzat Primăria de ilegalități. Un caz mai recent a avut loc la începutul lunii ianuarie curent. Atunci, Inspecția emis un comunicat de presă prin care acuză municipalitatea, că ar fi oferit unei companii autorizație de construcție cu încălcarea planului urbanistic general.

„Nu este de competența Inspecției de Stat în Construcții să dea aprecieri. Dacă este o inițiativă a Primăriei și Consiliului Municipal Chișinău de a dezvolta orașul, le aparține”, a menționat Cîrlig. De asemenea, el a specificat, că problema construcțiilor neautorizate cu care se confruntă azi Chișinăul este cauzată de legislația în vigoare, care „este un impediment în activitate”.

Aici, el a adus drept exemplu Biserica Sfîntului Mucenic Valeriu, construită la intersecția bulevardului Moscovei cu strada Bogdan Voevod. Cîrlig susține, că biserica a fost construită de un agent economic și este folosită în alte scopuri decît cel religios.

„Aceasta este SRL. O persoană și-a construit biserică și face în ea ce vrea. Mai mult ca atît, a acaparat 20 de ari din părculețul din preajmă și a construit un gard. Pînă astăzi nu putem nici să recuperăm terenul, nici să demolăm gardul. Este implicată și Inspecția de Stat în Construcții, și Ministerul Construcțiilor. Am constatat, dar nu avem pîrghii de intervenție”, a mai spus Cîrlig.

Totodată, el susține, că soluționarea situației ar consta în adoptarea legilor și implementarea lor în practică.

„A fost un demers al primarului general Dorin Chirtoacă ca legea să fie în conformitate chiar și cu Inspecția de Stat în Construcții. Nu este real, cînd Inspecția este separată de Primărie”, a conchis Mihail Cîrlig.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав