X 
Cutremure stiri: 507

Presa din Moldova rămîne a fi parțial liberă

23 feb. 2013,, 14:32   Societate
3595 0
Foto : sport-xl.net
Mass-media din Moldova rămîne a fi și în continuare parţial liberă, confruntîndu-se cu aceleaşi probleme ca şi în anii precedenţi. Cel puțin așa arată datele Raportului anual privind situația presei din Moldova în 2012, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent, care indică asupra principalelor probleme cu care se confruntă presa, și anume lipsa independenței financiare, carenţele cadrului legal și împotmolirea reformelor la nivelul difuzorului public, relatează NOI.md.

Potrivit raportului, în 2012, presa autohtonă a continuat să se dezvolte în același ritm ca anul precedent, confruntîndu-se cu aceleași probleme nerezolvate: reformarea audiovizualului public, deetatizarea presei, legiferarea instituţiei defăimării şi demonopolizarea pieţei mediatice prin dezvăluirea proprietarilor şi a finanţatorilor instituţiilor media, şi prin instituirea unui cadru legislativ în acest sens.

Totodată, raportul constată că, anul trecut, cadrul legal nu a fost perfecționat, fiind operate doar cîteva modificări neesențiale la Codul audiovizualului, Legea privind libertatea de exprimare și Codul penal, fiind înregistrate și cîteva cazuri de încălcare a drepturilor jurnaliştilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав