Cutremure stiri: 503

Vladimir Putin cere modernizarea masivă a armatei ruse

27 feb. 2013,, 18:21   Externe
2708 0
Foto: noi.md
Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut miercuri apel la o modernizare masivă a forţelor armate în următorii trei ani pentru a contracara orice încercare din străinătate de a 'răsturna balanţa strategică' în lume, relatează AP, citînd agenţiile ruse de presă.

Într-un discurs adresat Ministerului Apărării şi oficialilor militari de top din Rusia, Putin a spus că ţara sa asistă la 'încercări insistente' de răsturnare a balanţei strategice şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de tentativele SUA de instalare a unui nou sistem de apărare antirachetă.

"Evoluţiile geopolitice cer ca răspunsul nostru să fie rapid şi bine calculat", a spus Putin, potrivit agenţiei Interfax. "Forţele armate ruse trebuie să treacă la un nivel drastic schimbat de capacităţi în următorii trei-cinci ani", a adăugat el.

Putin a criticat moştenirea fostului ministru al apărării Anatoli Serdiukov, care a fost demis în noiembrie din cauza unui scandal de corupţie în care milioane de ruble ar fi fost deturnate de minister şi de firme afiliate.

În timp ce Putin a spus că la originea demiterii se află ancheta privind corupţia, majoritatea experţilor consideră că Serdiukov a fost înlăturat din cauza unui lupte tot mai intense în culise pentru distribuirea a circa 750 de miliarde de dolari pe care Kremlinul intenţionează să îi cheltuiască pentru cumpărarea de noi arme pînă în 2020.

Serdiukov a cerut o calitate mai mare şi preţuri mai mici pentru industria militară, refuzînd deseori luni de zile să semneze noi contracte. El i-a criticat pe producătorii de arme că fac în continuare modele din epoca sovietică în loc să dezvolte noi arme, nemulţumindu-i pe liderii din această industrie cu puternice legături la Kremlin.

Sub conducerea lui Serdiukov, armata a cumpărat nave de atac de la Franţa, drone israeliene, vehicule blindate italiene şi alte arme străine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав