Cutremure stiri: 506

"Oraşul meteoriţilor" profită de "cadoul cosmic" pentru a atrage turişti străini: Ar putea avea un Meteor Disneyland sau un aqua-parc cosmic

3 mar. 2013,, 09:29   Externe
2824 0
Foto : pilot.ru
Oraşul Celiabinsk, lovit în urmă cu două săptămîni de bucăţi din meteoritul care a explodat deasupra Munţilor Urali, încearcă să profite de expunerea fără precedent la nivel global cîştigată în urma incidentului pentru a atrage turişti străini.

Înregistrată de numeroase camere video de bord ale conducătorilor auto, ploaia de meteoriţi a fost vizionată pe internet de milioane de persoane din întreaga lume, oferind o oportunitate unică de promovare turistică, potrivit Bloomberg.

"Cosmosul ne-a trimis un cadou şi trebuie să profităm de el", a declarat Natalia Gritsai, şefa autorităţii turistice din regiune, într-un interviu acordat Bloomberg în drum spre Lacul Chebarkul, unde au fost găsite cele mai mari bucăţi de meteorit.

Autorităţile din regiune s-au întîlnit pe 26 februarie la Cebarkul pentru a discuta despre o nouă strategie de dezvoltare economică, mizînd în bună măsură pe potenţialul turistic.

"Avem nevoie de propriul Turn Eiffel sau Statuia Libertăţii", a spus ea.

Meteoritul, cu un diametru de 17 metri şi o greutate de peste 10.000 de tone la intrarea în atmosferă, a explodat deasupra Munţilor Ural cu forţa a 33 de bombe de la Hiroshima, potrivit datelor NASA. Incidentul a fost cel mai violent contact cu un meteorit din ultimul secol, provocînd pagube materiale semnificative în Celiabinsk, capitala regiunii. Incidentul a lăsat în urmă peste 1.400 de răniţi, iar 4.000 de imobile au fost avariate.

Propunerile vehiculate la summit-ul oficialităţilor locale în vederea promovării turistice au variat de la organizarea unui "festival cosmic" anual cu muzică şi artificii la construirea unei "piramide plutitoare" pe lac.
Un oficial a propus construirea unui "Meteor Disneyland" care să recreeze evenimentele din 15 februarie. O altă idee a fost realizarea unui "aqua-parc cosmic".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав