X 
Cutremure stiri: 503

Gunther Krichbaum: Problemele din cadrul AIE pot fi soluționate prin negocieri

6 mar. 2013,, 15:59   Politică
3441 3
Foto: dradio.de
Problemele cu care se confruntă la această etapă Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) pot fi soluţionate la masa negocierilor", consideră preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Bundestagului german Gunther Krichbaum.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", oficialul a menţionat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană Igor Corman că "fiecare dintre părţi trebuie să facă un pas înapoi".

"În orice coaliţie trebuie să mergi la compromis. Trebuie să te aşezi la masa tratativelor şi să elaborezi o agendă obiectivă pentru cetăţeni", a spus Krichbaum.

Potrivit lui, "desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate reprezintă o pierdere inutilă de timp".

"Mai mult decît atît, există probabilitatea că în parlament nu va exista majoritate şi din nou va trebui de aşezat la masa tratativelor", a argumentat preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Bundestagului german.

El consideră că "la această etapă nu există reţineri în ceea ce priveşte desfăşurarea negocierilor pe marginea Acordului de Asociere UE-RM".

Reprezentantul bundestagului german a anunţat că "îi este indiferent cînd va fi semnat şi parafat Acordul, important este ca conţinutul lui să fie realizat".

"UE speră că actuala criza politică va fi depăşită şi reformele vor continua. Oamenii aşteaptă de la politicieni soluţionarea problemelor ţării. Regret că parlamentul a acordat vot de neîncredere guvernului. Premierul Vlad Filat a adus o contribuţie importantă în procesul de integrare europeană a ţării", a spus oficialul, exprimîndu-şi speranţa că "Moldova va continua cursul de integrare europeană".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав