Cutremure stiri: 502

Mihail Formuzal: Demisia Guvernului a aruncat Moldova cu cel puţin doi ani înapoi

12 mar. 2013,, 10:08   Politică
3118 5
Foto: puls.md
Demisia Guvernului a aruncat Republica Moldova cu cel puţin doi ani înapoi, consideră başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal. El, de asemenea, este membru al Cabinetului de miniştri.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a spus acest lucru luni, în cadrul şedinţei de lucru a Comitetului Executiv al Găgăuziei. Formuzal consideră că, odată cu acordarea votului de neîncredere Guvernului, "ţara este ameninţată de alegeri parlamentare anticipate, ori de o coaliţie între Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor".

"Aş vrea să fie păstrat acelaşi nivel de colaborare cu Guvernul şi acele proiecte preconizate să atingă un final logic", a remarcat başcanul.

Formuzal a calificat drept pozitivă decizia adoptată în cadrul ultimei şedinţe de Guvern din 7 martie curent, care prevede majorarea pensiilor cu 15 %.

"Decizia a fost adoptată în pofida faptului că Moldova are nevoie de o sumă enormă. Pensionarii, oamenii în etate, în mod special, au nevoie de susţinerea statului", a menţionat Mihail Formuzal.

Amintim că pe 5 martie curent, Parlamentul a acordat vot de neîncredere Guvernului Filat. Pentru moţiunea de cenzură împotriva Executivului au votat 54 de deputaţi – 34 din partea Partidului Comuniştilor, 15 din partea Partidului Democrat, trei socialişti şi doi deputaţi independenţi.

Demisia Guvernului este rezultatul divergenţelor din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană. Pe 13 februarie, prim-ministrul Vlad Filat a declarat că PLDM denunţă Acordul de constituire al AIE, dar s-a pronunţat pentru păstrarea Guvernului şi majorităţii parlamentare. Totodată, Filat a cerut semnarea unui nou Acord, care să excludă partajarea funcţiilor pe criterii de apartenenţă politică. Însă democraţii au declarat că "Guvernul trebuie să demisioneze în condiţiile în care AIE nu mai există".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав