X 
Cutremure stiri: 505

Două partide s-ar putea alia pentru a scoate mii de cetățeni la proteste

14 mar. 2013,, 12:13   Politică
20248 14
Foto: actualitati.md
Partidul Social Democrat din Moldova a adresat o propunere Partidului Comuniștilor cu privire la constituirea unei opoziţii împotriva AIE, care va protesta faţă de actuala guvernare şi va cere organizarea alegerilor anticipate. Adresarea a fost făcută de secretarului general al PSD, Sergiu Coropceanu, relatează NOI.md.

“PSD, un partid extraparlamentar, vine cu o propunere către fracţiunea PCRM de a constitui o opoziţie fermă faţă de AIE şi un front unic cu scopul de a ieşi cu cetăţenii Moldovei pentru a merge la alegeri parlamentare anticipate, drept unică alternativă democratică a cetăţenilor de a corecta greşeala acordării votului de încredere politicienilor din AIE”, a afirmat Coropceanu.

Potrivit lui, PSD este pregătită pentru a organiza acţiuni de protest în masă. ”Sîntem ferm convinşi că şi PD, şi PL, nu vor fi de acord cu iniţierea alegerilor anticipate şi, prin şantaj şi corupere, vor căuta printre deputaţii PLDM şi PCRM candidatul potrivit pentru funcţia de prim-ministru, dar care va fi controlat de ei. Există suficiente dovezi că asemenea discuţii au loc, iar dacă totuşi le va reuşi, atunci şi PSD, şi PCRM, se vor confrunta cu problema explicării cetăţenilor privind justificarea existenţei unei opoziţii parlamentare şi extraparlamentare, în special în situaţia dificilă de astăzi în care se află cetăţenii statului”, susține sursa citată.

Menționăm că PCRM a început deja organizarea protestelor prin intermediul cărora cer alegeri anticipate. PCRM asigură că va organiza proteste masive în toată țara.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав