X 
Cutremure stiri: 505

Protestele ample ale PCRM, vor grăbi negocierile în fosta AIE - declarație

18 mar. 2013,, 11:57   Politică
3678 2
Foto: grenada.md
Membrii Partidului Comuniștilor renunță la orice negocieri cu partidele din fosta AIE, în vederea formării noului cabinet de miniștri. Decizia a fost luată în cadrul plenarei Comitetului Central al PCRM, care s-a convocat la finele săptămînii trecute, relatează NOI.md.

Potrivit PCRM, sarcina principală a partidului este să „obțină prin toate mijloacele posibile” generarea alegerilor anticipate ale Parlamentului Republicii Moldova. Sursa citată anunță că va încerca în mod consecvent și energic să se opună tentativelor fostelor partide din "Alianță", de a forma o nouă coaliție.

“Printre principalele obiective ale partidului, este să organizeze proteste pe scară largă cu singura solicitare ca în țară să aibă loc alegeri anticipate. Revitalizarea Congresului Civic, pentru a continua să se dezvolte și să consolideze comisiile acestei mișcări pe teren, pentru a contribui la atragerea întregii societăți moldovenești în lupta pentru eliberarea țării de conducerea criminală” menționează PCRM.

Solicitat de NOI.md să comenteze eventualele proteste în masă a PCRM, analistul politic Vitalie Catană consideră că de reușita protestelor PCRM, depind și viitoarele negocieri în AIE. Analistul consideră că deși cetățenii sînt dezamăgiți de AIE, aceeași dezamăgire este și față de PCRM, iar acest lucru nu va aduce multe persoane în stradă la protestele PCRM.

“În pofida nemulțumirilor oamenilor în ceea ce privește AIE, aceste nemulțumiri nu se contabilizează în beneficiul comuniștilor. Cred că nu vor reuși, dacă vor fi semne că reușesc, aceste lucruri ar putea să grăbească negocierile în cadrul AIE. Faptul că aceste proteste pot avea succes, îi vor obliga pe cei din Alianță să ajungă la un rezultat, ca să excludă eventualitatea unor mișcări în masă” a spus analistul.

În prezent, membrii din fosta AIE, au inițiat negocierile, privind formarea AIE 3 care au loc zilnic. În același timp, președintele țării trebuie să înainteze un candidat la funcția de premier. Deși a anunțat că acest lucru va avea loc săptămîna trecută, consultările cu formațiunile parlamentare nu au avut loc. PCRM a declarat că nu va participa la negocieri cu șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав